top of page

Hva er brasiliansk voksing?

Brasiliansk voksing er intimvoksing der håret i underlivet fjernes med voks. Du velger selv hvor mye hår du vil ha foran, så fjerner vi alt under og bak. Det er en helt fantastisk følelse å være glatt og hårfri i lang tid, og gjenveksten av hår føles mykt og stikker ikke.

 

Hvor vondt gjør det?

Svært mange gruer seg til første gangen de skal vokse Brasiliansk, men utrolig nok så er det ofte det ikke gjør så vondt som de hadde forventet. Behandlingen er effektiv og du kjenner det kun mens voksen dras av. Første gangen du vokser pleier det å gjøre mer vondt enn de påfølgende gangene. Når du har vokset deg flere ganger, vil du kjenne stor forskjell fra første gangen.

 

Hvor lenge må du spare før du vokser deg?

Hvis du vanligvis barberer eller bruker hårfjerningskrem, må du spare ut håret i ca.10 - 14 dager. Dette er for at mesteparten av hårene skal være lange nok til å bli tatt med voksen. Hvis du ikke pleier å gjøre noen form for hårfjerning eller gjør det sjeldent, kan det være en god idé å klippe litt av håret selv der det er lengst (noen cm lange), men pass på at du bruker en saks og har kontroll på hvor mye du klipper så de ikke blir for korte (0,5 – 1 cm går fint).

 

Hva bør du unngå før behandlingen?

Soling/solarium – samme dag

Badstue – samme dag

 

Når kan du IKKE vokse deg?

Dersom du bruker Retinol produkter, som f.eks. Renova eller Retin A. Dersom du har brukt Accutane de siste 6 mnd.

 

Ulike vokstyper å velge mellom

Siden brasiliansk voks er vår mest populære og etterspurte behandling, har vi flere vokstyper du kan velge mellom; Hot Wax (pinkini) eller tradisjonell stripsvoks. Hot Wax er den mest skånsomme behandlingsteknikkene vi har for intimvoks og ansikt, og du får igjen for et resultat og en bedre opplevelse.

 

Hvordan blir behandlingen utført?

 1. Terapeuten forlater rommet mens kunden gjør seg klar. Her kler man av seg alt tøyet nedentil, inkludert undertøy. Det ligger våtservietter på kabinettene som kan brukes hvis man ønsker det.

 2. Kunden legger seg så på behandlingsbenken der det ligger rene håndklær (byttes mellom hver kunde), med et mindre håndkle til å legge over seg.

 3. Terapeuten kommer tilbake når kunden er klar, blir enige om hvor mye hår kunden skal beholde og forbereder huden ut fra hvilken voks som skal benyttes.

 4. Først vokses bikinikanten, deretter jobber terapeuten seg innover og nedover. Voksing bak tas til slutt, der kunden snur seg og ligger enten på magen eller siden (gravide ligger på siden).

 5. Vi napper hår underveis som er for korte til å bli med voksen.

 6. Behandlingen avsluttes ved at enten terapeuten påfører huden beroligende olje/krem, eller så kan kunden gjøre dette selv hvis de ønsker.
  Står det veldig mye hår igjen som var for korte til å bli med voksen, kan vi ikke bruke tid på å nappe ut alle, det er ikke en del av behandlingen. Da må du evt komme tilbake for ny voksetime etter ca 2 uker.

Det er viktig å følge etterbehandlingsrådene terapeutene gir deg, så vi på best mulig måte kan sørge for at du får best resultat.

 

Hva bør du unngå etter behandlingen?

 • Soling/solarium – 48 timer

 • Bade, dusje og badstue – helst 24 timer

 • Stramme klær/undertøy – Samme dag som voksingen

 • Trening samme dag – helst 24 timer ved første gangs-voksing

 • Parfymerte produkter/kremer som kan irritere huden – 24 timer

 • Å ta på huden med hendene dine – min.12 timer

 • Sex – 24 timer

 • Voksing øker blodtilførselen til huden som gjør huden varmere og ved ytterligere varmebehandling (som soling, badstue osv) kan huden bli skadet.

 • Hårsekkene er åpne i 24 timer etter voksingen og det er derfor lett å få bakterier og produkter ned i de åpne hårsekkene som skaper irritasjon.

 • Friksjon ved stramme klær og trening kan være veldig ubehagelig dersom du føler deg øm/sår etter behandlingen, svette fører også til mer bakterier i hårsekkene.

 

Tips til voksesyklus

Vi anbefaler deg å vokse ca. hver 4-5 uke, men det er også avhengig av hvordan hårene vokser og hva du foretrekker. Noen liker å vokse seg etter 3-4 uker, mens andre venter nærmere 6 uker. Venter du under 4 uker, kan du risikere at det er flere gjenstående, korte hår. Vokser du rett etter menstruasjon, vil det gjøre mindre vondt enn om du vokser dagene før den begynner. Har du menstruasjon når du skal vokse, bruk  tampong/kopp og dytt gjerne tråden til tampongen litt inn så den ikke er i veien for terapeuten. Har du regelmessig menstruasjon, kan du planlegge vokse-syklusen din etter den. Voks 1-2 dager etter du er ferdig med menstruasjonen.

 • Uke 1 og 2 –  To fantastiske uker med lite hårvekst

 • Uke 3 – En ok uke der håret begynner å vokse ut

 • Uke 4 –“hårsparingsuken”

 

Uønskede reaksjoner som kan oppstå etter voksing

Hårsekkene er åpne i ca. 24-48 timer etter voksingen og er da mottakelig for alt som kan gi infeksjoner, selv fra hudens egen bakterieflora. 99 % av alle reaksjonene etter voksing er basert på bakterier som har gått inn i de åpne hårsekkene i tiden ETTER behandlingen. Vær derfor nøye med håndhygiene og ikke ta for mye på den ny-behandlede huden før etter minimum 12 timer.

 

Inngrodde hår

Hår vokser ut av en pore. Når man har fjernet håret vil det etter hvert vokse ut ett nytt hår. Hvis det ligger døde hudceller i poren og sperrer, vil håret av og til vokse videre under huden eller vokse nedover i poren og det kan bli en betennelse.

Derfor er det veldig viktig at man begynner å peele huden (toppen og sidene) 2-3 ganger i uken med en gang huden ikke er sår. Vi har flere ulike peelinger i våre salonger som du kan bruke, om du ønsker.

Nupper og kviser som kommer raskt etter voksingen

Noen kan få en hevelse rundt porene som en reaksjon på selve voksingen. Hevelsen ser ut som myggstikk og varer fra en halvtime til to døgn. Andre kan få kviser og nupper 1-3 dager etter voksingen. Som regel forsvinner dette etter hvert som man har vokset seg flere ganger. Man kan også plutselig få symptomer etter å ha vokset seg en stund. Dette kan skyldes sensitivt immunforsvar, at man har gått på medisiner som gjør huden mer følsom eller det er andre ting i livet ditt som påvirker kroppen. Får man disse symptomene skal man ikke peele eller bruke krem på område, kun la det få roe seg ned.

 

Allergisk reaksjon?

En liten prosent av befolkningen kan få en allergisk reaksjon på voksen. Er du en av dem? Vel, vi vet ikke før du vokser deg! Gi oss gjerne beskjed om du opplever en reaksjon etter voksbehandlingen, slik at vi kan hjelpe deg å finne ut av hva du reagerer på, evt hjelpe deg videre i hva du må gjøre/ ikke gjøre hjemme.

Brasiliansk

Hva er spraytan?

Du er ikke den første som lurer…
Spraytan er en måte å bli raskt brun på som ikke involverer soling eller UV-stråler. En spraytan kan gjøres enten manuelt eller automatisk i et kabinett. Vi utfører manuell spraytan da dette generelt gir et bedre resultat siden terapeuten da har mulighet til å variere graden av brunfarge på forskjellige kroppsdeler (f.eks en lysere brunfarge på underarmen og en mørkere brunfarge på skuldre og bryst) slik resultatet ville blitt hvis du hadde solet deg på vanlig måte. Manuell spraytan innebærer at en spraytanbehandler sprayer spraytanvæske på kroppen din ved bruk av en profesjonell spraytanmaskin.

 

Hvor brun blir jeg? 

Du velger selv ønsket brunfarge. Vi har mange forskjellige farger og finner en farge som passer din hudtype og hudtone utifra ønsket resultat. Du kan få alt fra en lett glød til en dyp, mørk farge. 

Hva er fordelene med spraytan?

Med spraytan blir du raskt brun uten sol og skadelig UV-stråling slik at du slipper å måtte bekymre deg for økt risiko for hudkreft, rynker og andre hudskader. Brunfargen blir jevn, og du løper ikke samme risiko for skjolder som hvis du skulle prøve selvbruning hjemme. Spraytan er perfekt for deg som skal i bryllup, på fest eller en annen spesiell anledning og ønsker å se fresh og gyllenbrun ut. Fargen varer i ca en uke og med regelmessige spraytans kan du holde deg brun året rundt! 

 

Hvordan virker spraytan?
Den aktive ingrediensen i spray tan er Dihydroxyacetone (DHA), som er et fargeløst sukker. Når bruningsvæsken sprayes på huden oppstår det en naturlig kjemisk prosess der det øverste cellelaget på huden oksiderer, og det er dette som resulterer i en gylden og solbrun farge.

Jeg har hørt at spraytan ofte blir oransje. Stemmer dette?

Dessverre har noen billigere spraytanmerker gitt bransjen et dårlig rykte; noen typer spraytansolution kan nok gi både en oransje, ujevn og flekkete brunfarge. Merkene vi bruker (Vani-T og Moroccan Tan) er derimot av svært høy kvalitet og gir en jevn og naturlig brunfarge helt uten oransje undertoner. Vi har mange forskjellige spraytan-nyanser og «matcher» fargen vi bruker til din hudtype og hudtone slik at fargen ser naturlig ut. Med andre ord: absolutt ingen grunn til bekymring!

Hvor lenge holder fargen?

Fargen du får med vår spray tan varer i 5-10 dager – dette avhenger uansett av hudtype og før- og etterbehandling. Ved å følge våre før/etter spraytan råd øker du sjansen for at fargen varer lengst mulig. Et godt tips er å bruke en bodylotion som inneholder DHA etter behandlingen – dette vil kunne forlenge fargen med opptil flere dager.

Når er fargen på sitt fineste?

Fargen er finest etter 1-2 dager, så hvis du sprayes til en spesiell anledning anbefaler vi at du tar spraytan et par dager før.

 

Hvor ofte bør jeg spraye meg?
Behandlingen kan med fordel gjentas hver uke for at en jevn og vakker brunfarge skal vedvare. Det er viktig å peele/skrubbe kroppen mellom behandlingene, da dette gir et jevnt og mer langvarig resultat. Bruk av oljebaserte skrubber må brukes minimum to dager før behandling slik at oljen ikke blir en barriere mellom huden og sprayvæsken.

 

Hva er aldersgrensen for å ta spraytan?
Aldersgrensen er 16 år, men hvis du er under 18 år må du ha med underskrift fra dine foresatte. Er du under 16 år må en av dine foresatte følge med til timen – de kan sitte i venterommet til du er ferdig, eller de kan bli med inn.

 

Jeg sliter med allergier og reagerer på de fleste selvbruningsprodukter. Kommer jeg til å reagere på deres spraytan?
Det er dessverre vanskelig for oss å forutsi om du kommer til å reagere på vår spraytan. Til nå svært positive erfaringer selv på kunder med svært sensitiv hud, men flere av våre spraytanfarger inneholder f.eks macadamiaolje (nøtteolje) som kan gi reaksjoner for deg med nøtteallergi. Personer med astma, sensitiv hud eller sår bør oppsøke lege før behandling. Selvbruningsprodukter i sprayform kan medføre irritasjon av luftveier og slimhinner og til lungeproblemer.

 

Jeg har eksem. Blir resultatet skjoldete?
Du kan ta spraytan selv med eksem, men dessverre er det vanskelig å kunne forutsi hvordan resultatet blir da dette er avhengig av omfang og hvilke hudområder som er angrepet. Eksemområder er som oftest tørrere enn «normal» hud og vil derfor kunne trekke til seg mer farge. Dette kan gi et ujevnt resultat. Det er derfor viktig at du påfører fuktighetskrem på eksemet 1-2 timer før du tar spraytan slik at eksemhuden ikke er for tørr og ikke trekker til seg for mye farge.

 

Jeg har løsvipper – blir de ødelagte av spraytan?
Ja, det går helt fint. Spraytan har ingen påvirkning på disse.

 

Jeg har kraftig nøtteallergi, kan jeg ta spraytan?
Spraytan inneholder blant annet makademiaolje, og vi vil derfor ikke anbefale dette.

 

Er spraytan farlig?
Spraytan er en måte å bli brun på som ikke innbærer UV-eksponering og økt risiko for hudkreft slik tradisjonell soling og solarium gjør. Forskning antyder likevel at virkestoffet i selvbruning og spraytan (dihydroxiaceton – DHA) ikke skal inhaleres da dette kan irritere luftveier og slimhinner og medføre lungeproblemer. Vi pålegger derfor alle ansatte å benytte munnbind under spraytanbehandlingen, og anbefaler også at kunder som kommer regelmessig (hver uke/ hver 2. uke) benytter engangsmunnbind under sprayingen. Engangsmunnbind får du fra oss. Personer med astma, sensitiv hud eller sår bør oppsøke lege før behandling. Gravide og mødre som ammer bør unngå spraytan.

 

Hva kler man seg i når man sprayes? Kan jeg bruke BH eller må jeg sprayes toppløs?
Under spraytanbehandlingen får du utdelt en engagstruse om du ikke vil bruke din egen. Om du bruker din egen vil bronzeren sette farge på den under sprayingen, men dette går av i vask og setter ikke flekker. Anbefaler uansett at du bruker en mørk truse, dersom du vil bruke egen. Du velger selv om du vil ha på deg overdel eller ikke. De fleste ønsker å sprayes toppløs for å unngå skiller.

 

Jeg har kviser – er det ok for folk med uren hud å ta spraytan?
Vi bruker produkter som inneholder økologiske og naturlige ingredienser. Våre produkter inneholder ikke parabener, parfyme og alkohol som ofte er årsaken til at kosmetikkprodukter gir uren hud og kviser. Produktene vi bruker er dermed noe av det tryggeste du kan bruke med tanke på uren hud og kviser.

 

En venninne tok spraytan og fargen flasset av mellom brystene etter få dager. Er dette vanlig?
Nei, dette er ikke vanlig, men kan skje hvis været er svært varmt og/eller det svettes kraftig. På steder hvor klær gnisser mot svett hud eller hvor hud gnisser mot hud (f.eks. på innsiden av lårene) kan dessverre fargen gni av og ujevnheter oppstå. Dette forekommer likevel sjelden.

 

Jeg trener og dusjer hver dag. Vil dette ødelegge fargen min?
Mye svetting og hyppig dusjing gjør at fargen forsvinner raskere enn normalt. Derimot kan du bruke spraytanforlengende krem, som f.eks. Vani-T Bronzing Custard, for å forlenge varigheten på spraytan.

 

Jeg er gravid. Kan jeg ta spraytan?
Kreftforeningen anbefaler at gravide og kvinner som ammer helt unngår spraytan.

 

Hvor ofte bør man ta spraytan hvis man ønsker å opprettholde brunfargen?
Du kan spraye deg hver 1-2 uker. Det er personavhengig hvor lenge en spraytan varer (som oftest 5-10 dager). For å forlenge varigheten av spraytan kan du også bruke en spraytanforlengende krem (gradvis selvbruner), som f.eks. Vani-T Bronzing Custard. Med denne kan du forlenge fargen i ytterligere 3-4 dager.

 

Kan menn ta spraytan? Blir fargen fin selv om man har mye kroppshår?
Menn kan absolutt ta spraytan! Normalt kroppshår har ingen innvirkning på fargen. Under selve sprayingsprosessen kan bronzeren sette seg i hårene, men dette går bort når man dusjer.

 

Jeg skal ta spraytan før jeg drar til syden. Blir jeg fremdeles brun gjennom spraytannen?
Ja, det blir du. Spraytan har ingen UV-beskyttelse, så husk høy solfaktor!

 

Jeg skal til syden og kommer til å bade i salt- og klorvann. Vil dette ødelegge fargen?
Hyppig dusjing og bading i klor- og saltvann gjør at fargen forsvinner raskere enn normalt. Derimot er fordelen med å ta spraytan før sydentur, at du har opparbeidet deg en naturlig brunfarge under spraytan som synes når spraytan forsvinner. Du kan også bruke en spraytanforlengende krem, som f.eks. Vani-T Bronzing Custard, for å forlenge varigheten av spraytan.

Spraytan
bottom of page